Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stylové doplňky k vašemu notebooku

20. 1. 2011

Notebook už dávno není jen pracovním nástrojem. Pro většinu z nás se stal společníkem pro všechno – od psaní mailů a zadávání platebních příkazů až po komunikaci na Facebooku, video hovory s přáteli či pouštění hudby a filmů.

 

To, co nosíme stále s sebou, se přirozeně stává součástí naší osobnosti a výrobci notebooků vycházejí tomuto trendu vstříc: malinký, lehoučký, lesklý, barevný, kožený, bambusový … těmito slogany oslovují jednotlivé značky a modely srdce svých budoucích majitelů.

Zároveň se množí řady nových a nových vychytávek, které zpříjemňují uživatelům laptopů život. Podívejte se s námi, jak můžete svého přenosného miláčka elegantně a naplno využít!


TIP: 

Když budete chtít přetáhnout fotky z notebooku kamarádky, je flash disk nepostradatelný. A s touhle stylovou minipamětí Kingston DataTraveler MiniFun G2 rozhodně nezapadnete. S gumovým pouzdrem v pestrých barvách si užijete tím více legrace, čím více flešek budete doma mít – dají se totiž skládat do sebe, podobně jako se skládají dílky stavebnice Lego.

Přizpůsobte notebook vašemu životnímu stylu
 
Zamyslete se, kde notebook nejčastěji používáte a možná s překvapením zjistíte, že pro každou myslitelnou situaci existují doplňky, díky nimž pro vás čas strávený před displejem může být skutečným potěšením. Je vám v létě často vedro? Pořiďte si USB větráček.

Víte, že 36 procent lidí notebook používá v posteli či na pohovce a 16 procent u něj sedí nebo leží na podlaze? Tito lidé zmiňují obavy ohledně tepla, které notebooky vyzařují, a také se obávají důsledků špatného držení těla. Chcete také sedět s notebookem v pohodlí na pohovce? Pak můžete sáhnout po speciálním podstavci pro tento účel.

TIP:



Pracujete často v posteli nebo na pohovce? Použijte podložku na klín, kterou, když se vám začnou klížit oči, jednoduše postavíte vedle.
 Dobrou volbou může být například Logitech Comfort Lapdesk. Cena – 740 Kč
 
Chcete se i na dovolené vidět se svými přáteli na internetu? Nezapomeňte si přibalit kvalitní notebookovou webovou kameru.
Budete si potřebovat vyměnit nějaké fotografie či soubory? Noste s sebou flash disk nebo čtečku paměťových karet. Posloucháte rádi hudbu? Přibalte si na cesty bezdrátové reproduktory.

TIP REDAKCE:


Elegantní způsob, jak si vylepšit zvuk vašeho notebooku, když přehráváte hudební klipy nebo filmy. Nechcete se tahat s velkými bedničkami? Stačí přibalit malinké etui s reproduktorkem Logitech Z205, který připevníte na víko notebooku pomocí klipsy. Cena: od 1090Kč

Podívejte se na video:
Logitech Z205: lepší zvuk z notebooku (videorecenze na webu Živě.cz)

Buďte jedineční

Stále více uživatelů počítačů nechce zapadnout do jednotné „šedé“ skupiny a snaží se odlišovat. Toho využívají právě výrobci notebooků při uvádění nových desénových řad. Odlišit se a zaujmout své okolí však lze nejen počítačem (notebookem či netbookem), ale také – a mnohdy mnohem víc – zajímavým a netradičním doplňkem.

TIP:

Pokud chcete, můžete třeba z restaurace nebo kavárny zavolat kamarádce pomocí Skype a zároveň se vzájemně vidět. Stačí vybrat si správnou kavárnu s připojením k internetu a vytáhnout z tašky kromě notebooku i kvalitní malou a pěknou webkamerku. Logitech Portable Webcam C905 automaticky zaostří už z 10 centimetrů třeba na váš nový šperk, se kterým se chcete pochlubit. Jen během videohovoru nejezte, nevypadá to dobře! Cena: od 2190 Kč

Doplníte–li si ale notebook v kavárně malým USB větráčkem, nebo položíte-li si šálek s kávou na malou plotýnku, jejíž kabel vede do notebooku, určitě neuniknete pohledům okolí a stanete se středem pozornosti.

TIP: 


 
Tahle věcička – „vařič“ Acutake - vám pomůže vychutnat si oblíbenou kávu déle. Nevěříte? Stačí zapojit přihříváček do notebooku a káva vydrží déle teplá. Cena: 130 Kč

A co teprve, když vytáhnete leštěné kovové pouzdro pevného disku a na něj položíte miniaturní čtečku paměťových karet z mobilu? Zkuste v parku rozbalit malé bezdrátové reproduktory, které hrají dostatečně hlasitě a kvalitně, aby upoutaly pozornost. Nevede k nim žádný kabel a přehrávají hudbu z notebooku až 10 metrů od něj. Buďte jedineční!

TIP:


Kingston Mobility kit je jednoduchý, ale důmyslný komplet microSD paměťové karty, s adaptéry a malinkou čtečkou Vám umožní nahrávat a přenášet velmi jednoduše data mezi mobilem, videokamerou, notebookem, nebo jakýmkoli jiným počítačem. Cena - od 210Kč


Stále přenosný a módní

Když už s vaším notebookem trávíte tolik času, určitě mu rádi dopřejete artové pouzdro, za které se nemusíte stydět. Nezapomeňte také, že hlavní výhodou laptopu je jeho přenosnost. Když vyrážíte třeba na někam na chatu do přírody, vše potřebné se snadno vejde do stylového notebookového batohu, a tak si na zádech můžete odnést celé své centrum práce i zábavy.